torstai 16. elokuuta 2012

Kauniit kynnet

Viikon parin välein: kynsien hoito.
Upota kädet ensin pariksi minuutiksi lämpimään veteen, niin että kynsinauhat pehmenevät. Lyhennä kynnet hiekkapaperiviilalla samanpituisiksi. Kiillotusviilalla voit tasoittaa kynnen pinnan epätasaisuuksia. Pehmennä kynsinauhat kynsinauhaveden tai -voiteen avulla ja työnnä niitä puupuikolla taakse. Ihoriekaleet voit poistaa pienillä saksilla tai leikkurilla. Lopuksi hiero käsiin voidetta.

Pikahoito: Tasoita kynsiä säännöllisesti kynsiviilalla, etteivät ne repeile. Jos kynsi kaikesta huolimatta pääsee repeämään, ei kannata yrittää pelastaa kynttä vaan paras on viilata se heti lyhyemmäksi. Kynsilakanpoistoaineessa ei nykyään onneksi ole enää asetonia - se nimittäin kuivattaa kynsiä.

Pehmeät kynnet: Perintötekijät määräävät, ovatko kynnet kovat ja voimakkaat vai helposti katkeilevat. Kynsiä voi suojata (kynsilakalla ja kovettavilla aineilla), mutta ei muuttaa. Jos kyntesi ovat joskus erityisen herkät katkeilemaan, kyse saattaa olla jonkin hivenaineen puutteesta. Gelatiinikapselit tai silikaattipitoiset luontaistuotteet voivat silloin auttaa asiaa - niissä on kynsien ja hiusten luontaisia rakennusaineita.

Mistä apu kynsien pureskeluun?
  • Älä huolestu turhaan: Kynsien pureskelu ei - joistakin vastakkaista väitteistä huolimatta - ole merkki vakavasta psyykkisestä häiriöstä (silloin kyllä esiintyisi muutakin poikkeavaa käytöstä!) Sen sijaan kynsien pureskelu kylläkin on merkki jännittyneisyydestä ja hermojen kireydestä.
  • Tarkkaile itseäsi: Millaisissa tilanteissa alat aivan automaattisesti pueskella kynsiäsi - lukiessasi, katsoessasi televisiota, läksyjä tehdessäsi? Merkitse huomiosi muistiin.
  • Pyydä ystävätärtä iloittamaan, kun huomaamattasi olet taas työntänyt sormet suuhun.
  • Hoida kynsiäsi erityisen hyvin. Mitä enemmän aikaa omistat niiden hoitamiseen, sitä todennäköisemmin pystyt jättämään ne rauhaan.
  • Pyydä äitiä, sisarta tai ystävätärtä tekemään sinulle aika ajoin manikyyri. Jos näet joudut säännöllisesti "esittelemään" kyntesi toisille, pidät itsekin niistä parempaa huolta. (Ja jos sinulla vain on varaa, vielä parempi on käydä kosmetologilla kynsihoidossa, sillä sinne ei oikein kehtaa mennä kynnet pureksittuina!)
  • Lakkaa kynnet heti kun ne ovat kyllin pitkät. Ja muista uusia lakkaus heti kun se alkaa lohkeilla, muutoin on vaarana että alat pureksia lakanmurusia.

Teksti: Sabine Schwabenthan & Vivian Weigert Nuori Nainen Saksankielinen alkuteos Mädchen

Xoxo, minä <3

2 kommenttia:

  1. Kommentoin vähän myöhäs, mut ei mitään. Mä pureskelen kynsiä aika paljon ja mulla on nyt mun kynnet samanpitusia, mutta lyhyitä. Päätin, että en pureskele jouluun mennessä kynsiä, mutta on pari kertaa työntäny kynnet suuhun! Mua rasittaa ku ne on niin lyhyet ja rumat :( yleensä ku en tee käsillä mitään tai on tylsää niin alan pureskelemaan..mut koitan tehä jotain sun antamista neuvoista ja ne muuten oli tosi hyviä! Oot tosi hyvä kynsien laittamisessa ja hoitamisessa! :D♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Itsekin olen kynsienpureskelija, joten tiedän tunteen, kun kynnet väkisin menevät suuhun. Tuo keino, että laitattaa kyntensä säännöllisesti kivan näköisiksi, ei minulla toimi. Rakennekynnetkin menevät suuhun, joskus harvoin kun niitä käytän.
      Yritä haastaa istesi olemaan pureskelematta ja vaikkapa palkitse itsesi, jos onnistut. Pieni palkkio viikottain tai kuukausittainkin käy. :)
      Jos kyntesi eivät ole mielestäsi tarpeeksi pitkät ja kauniit, yritä hoitaa niitä säännöllisesti hoitamalla kynsinauhat ja viilaamalla kyntesi sopivan pitkiksi, etteivät ne kasva mahdottoman pitkiksi ja sitten katkea.
      Kiitos kehuista ja toivottavasti pääset eroon ongelmastasi!

      //Sakke

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...